Studsmattor är glädje för hela familjen

Det spelar ingen roll hur liten du är, eller gammal för den delen. Alla kan vara med och studsa på studsmattor. Dessutom blir barnen överlyckliga när de äldre engagerar sig i deras lek.

Det är alldeles för vanligt där barnen leker på sitt håll, medan de vuxna sitter med sina kaffekoppar och pratar sitt.

Vi borde umgås med över generationsgränserna. Du behöver inte bli gammal bara för att du är det. Om fler vuxna skulle engagera sig i barnens lek så skulle vi få vitalare vuxna, och glada barn.

Alla tillsammans på studsmattan

I de flesta villaträdgårdar där det finns barn står i dag också en studsmatta. Intresset för studsmattor har inte avtagit. Det som såg ut att vara en fluga för några år sedan har utvecklats till att bli en etablerad folksport.

Oftast studsar barnen själva. De vuxna vill vara ifred, sitta med sina telefoner och kolla Facebook eller nyfiket snoka i grannarnas sociala situation på Ratsit. Detta är ett destruktivt beteende.

Alla ni vuxna som sitter med ögonen klistrade på era smartphones medan era barn leker. Sluta upp med detta, telefonen kan ni hålla på med på jobbet. Eller innan ni går och lägger er.

Ta och aktivera er i stället, häng med barnen upp på studsmattan. Lär er av deras lek och glädje. Håll er själva aktiva mer än de korta stunder ni masar fläsket över löpbandet på det dyra och pretentiösa gymmet. Med äkta fysisk aktivitet tillsammans med barnen håller ni er vitalare, friskare och bränner fler kalorier än på gymmet.

Köp en studsmatta som passar hela familjen

När ni ska köpa en studsmatta åt barnen, se till att det blir en som passar hela familjen. Olika studsmattor har olika fjädring, beroende på vilka som ska använda den. Se därför till att det blir en studsmatta med medellånga fjädrar, dessa passar bäst för alla storlekar och åldrar.

Surfa in på www.lekute.se och välj ut en studsmatta för hela familjen. Aktivera er tillsammans, och era barn kommer att minnas er som engagerade och roliga vuxna en dag. Kanske blir era barn lika engagerade i sina barn. Då har ni vunnit mycket, det enda det kostar är lite skärmtid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *