Studsmattor får inte bli en klassfråga

Det är dyrt att köpa en studsmatta till barnen. Framförallt för föräldrar som redan lever på minimum. För dem kan det vara svårt när barnen vill ha studsmattor, precis som de rikare ungarna.

En studsmatta kan vara en stor investering för den som redan inte har så mycket pengar på kontot. Så vad säger du som förälder när barnen bönar och ber om en studsmatta som kostar mer än vad ni har råd att äta för på hela månaden.

Gå samman med grannarna

Glöm de billiga studsmattorna från lågprisvaruhusen. De kostar en eller två tusenlappar och går sönder efter maximalt två säsonger. Utslaget per säsong så blir det mycket dyrare än att köpa en dyr från början.

En bra idé kan vara att köpa studsmattor tillsammans med era grannar. Då kan ni lägga en mindre summa, hjälpas åt med att montera och sköta om den. Allt blir enklare och framförallt billigare. På detta sätt kan även familjer som kämpar på marginalen har råd att låta sina barn studsa med klass.

Spara in på annat

En annan klassisk och effektiv metod är att spara in på annat för att få råd med en studsmatta. Om era barn vill ha en matta, men ni har svårt att få det att gå ihop. Kolla över er ekonomi, kanske finns det andra saker som kostar mycket. Men som ni kan spara in.

Kanske kan ni fråga era barn om de är beredda på att avstå presenter till jul och födelsedagar ett par gånger. Då får ni snabbt ihop summan. En annan smart grej som också gynnar hälsan är om föräldrarna slutar dricka alkohol och inte använder tobak.

I en familj med regelbunden konsumtion av tobak och alkoholvaror så görs det av med betydande summor varje, här har ni verkligen någon att spara in på. Lägg pengarna på en studsmatta till barnen i stället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *