Studsmattor ger friskare barn

Det studsas som aldrig förr. Från Kiruna i norr till Smygehuk i söder så studsar glada barn på sina studsmattor. Inte på 90 år har vi upplevt ett sådant uppsving i den allmänna fysiska aktiviteten.

Glöm skärmtid och att barn sitter stilla. Inte på nästan 100 år har svenska barn varit så aktiva som det är i dag. Inte sedan skridskovågen på 1920-talet har så många unga svenskar varit så aktiva som de är i dag.

Detta är till stor del tack vare alla studsmattor som står uppställda överallt i vårt avlånga land. Det studsas hela somrarna från morgon till kväll. Det är en aktiv fritidsaktivitet som är rolig och utvecklande för allt från de minsta till tonåringarna som är på väg att flytta ut.

Skridskovågen gav eko genom Sverige

I mitten av 1920-talet genomgick Sverige stora förändringar. Industrialiseringen hade på allvar kommit igång och människor fick det bättre ställt över hela landet. Samtidigt hade också en den enorma emigrationsvåg till Amerika som dragit över landet ett par decennier tidigare avstannat.

Resultatet av denna skridskovåg kan vi se fortfarande i vår tid. Många av våra svenska hockey, skridsko och bandyklubbar härstammar från denna era. Allt började med några ungdomar som samlade sig och startade en förening.

Kanske en våg av studsmatteföreningar

Det ligger i den mänskliga naturen att gå samman och bilda föreningar. Kanske får vi se i framtiden att det sträcker ut sig ett täcke av föreningar av studsmattestudsande över hela Sverige. Kanske får vi se ett idrottssverige som förändras där den största idrotten är att studsa studsmatta.

Vem vet, kanske blir studsande i framtiden en OS-gren? Men för att verkligen utvecklas och ta studsande till en ny nivå så krävs det att hålla liv i det roliga. Bäst gör ni detta med att köpa riktigt bra grejer som håller över flera säsonger.

Detta sparar ni också tid och pengar på. Glöm de billiga studsmattorna från varuhusen. Kosta på er och era barn riktigt bra grejer från nätbutiker som www.lekute.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *