Låt dig inte luras när du köper begagnad lastbil

Du kan spara in pengar genom att köpa din lastbil begagnad. Men vad skiljer ett klipp från ett dåligt köp? Det är inte alltid så lätt att se skillnad…

När du köper en begagnad lastbil kan du räkna med att den har gått ett stort antal mil och att den kommer gå ett ytterligare stort antal mil till i din ägo. Naturligtvis vill du då att din nya lastbil klarar av de här milen. Vad har du för nytta av en trasig lastbil egentligen? Att köpa begagnat kan vara bra för ekonomin men risken att bli blåst är stor. Det värsta som kan hända är att du köper lastbilen till lågt pris och tycker du har gjort en bra deal bara för att se den falla sönder och samman inte långt därefter. Reparationskostnaderna gör snart att köpet går från ett klipp till en dålig affär.

Var uppmärksam

För att förhindra att hamna i en sån här situation bör du vara på din vakt när du är på jakt efter en begagnad lastbil. Såklart så ska den se okej ut på utsidan. Ser den ut som en skrothög är den nog en skrothög, trots att den förre ägaren insisterar på att den går som på luft och att rosten bara ger den lite karaktär. Du kan få mycket ut av att ta reda lite på lastbilens historia. Hur länge den har kört, var har den kört osv. Är säljaren inte villig att dela all information kan du vara säker på att något fuffens är på gång. Du bör även kolla batteriet, bromsar och slitaget på däcken för att få en egen bild av vad lastbilens svaga punkter är.

Kan vara svårt

Att sålla själv bland alla luriga lastbilsförsäljare kan dock vara ett lite svårt uppdrag. Som tur är finns det flera hederliga återförsäljare som ser till att kolla att lastbilen går som den ska och kommer kunna hålla ett bra tag till. Carnila.se är en av dem. Inte nog med att de noggrant kollar statusen på lastbilen, de har även garanti. Med allt detta kan du känna dig säker på ditt köp av begagnad lastbil!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *