Peruker i äkta och syntetiskt hår

När du väljer en peruk kanske det första du tänker på är saker som färg, längd och form. Det vill säga samma saker som de flesta människor funderar över när man går till frisören. Men när du väljer peruk har du faktiskt ännu fler valmöjligheter. Du kan också välja vad du vill ha för kvalitet på ditt hår. Då handlar det dels om valet av märke, men också om valet mellan äkta och syntetiskt hår. Här kommer lite råd om vad du kan tänka på när du väljer peruk.

Äkta hår

Äkta hår anses av många som lite mer exklusivt. Bara känslan av att ha ett äkta och exklusivt hår vara nog så viktig, då håret blir en del av dig och något du bär med dig överallt i alla lägen. Det innebär dock en lite större kostnad att köpa en peruker av äkta hår, vilket kan vara en nackdel. Å andra sidan får du då en peruk med helt naturligt utseende. En stor fördel med äkta hår är också att du själv kan styla håret precis som du vill och använda värme, som locktång, plattång och fön. Så för dig som gillar att fixa med håret och förändra din frisyr själv är alltså en äkta peruk det bästa alternativet.

Syntetiskt hår

I dag finns det dock syntetiska alternativ som är ytterst svåra att skilja från äkta hår. Fördelar med syntetiskt hår är, förutom att det är lite billigare, att du får en väldigt lättskött frisyr. Detta eftersom syntetiskt hår inte tappar formen på samma sätt som äkta hår gör. Din perukfrisör fixar frisyren med ånga och sedan har du en styling som håller i princip lika länge som peruken håller. Nackdelen är dock att du inte kan ändra och fixa själv, eftersom det syntetiska håret inte tål värmen från fönar och tänger. Ytterligare en anledning att välja syntetiskt hår kan också vara att vissa människor kan känna sig lite obekväma med känslan av att gå runt med en annan människas hår på huvudet. Då är det bra att det finns alternativ.

I Sverige levererar till exempel Belle Madame Center riktigt bra peruker till frisörer runt om i landet. Både till äkta och syntetiskt hår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *